Koristi organske piletine

Organska piletina je izvor polivalentnih proteina, te je isplativa u mnogim aspektima. Domaća piletina vjerovatno ne sadrži štetne materije koje dobavljači upumpavaju u meso za izvoz, poput konzervansa i drugih netradicionalnih proizvoda, a što se tiče njihove ishrane, farmeri je baziraju na mliječnim proizvodima. Organska piletina sadrži više omega 3 masnih kiselina neophodnih za rast i razvoj lјudskog organizma. Inače, održivo peradarstvo je mnogo sigurnije i manje sklono pojavi salmonele u odnosu na konvencionalno uzgajanu perad. Salmonela je u stvari smrtonosna bakterija koja može izazvati trovanje hranom i fatalni ishod.

Lјudi kažu da je organska piletina zdravija. Međutim, kada je okus u pitanju, nema razlike. Svi znamo da je organska piletina zdravija, a okus zaista zavisi od načina na koji jedemo.

Uz to, sprečavate širenje bakterija otpornih na antibiotike. Možda ne znate da farmeri svakodnevno ubrizgavaju antibiotike svinjama da bi povećali njihovu težinu dodavanjem hrane i održavali zdrav probavni sistem. Može zvučati nadrealno, ali to zapravo podstiče širenje bolesti otpornih na antibiotike.

Izvor: secretshop.my