Zašto biste trebali početi čuvati vodu od tjestenine

Voda od tjestenine je tajni sastojak na koji većina ljudi zaboravlja. Evo zašto biste je trebali sačuvati i koristiti u sljedećem umaku za tjesteninu.

Kuhanje tjestenine jedna je od najlakših i najrazumljivijih tehnika bilo koje kuhinje. Čak i većina početnika kuhara može to napraviti. Ali ovaj lak zadatak ima više trikova nego što znate – a ušteda vode od tjestenine jedan je od njih. Međutim, to je često jedan od koraka koji se najlakše zaboravljaju.

Voda od tjestenine je ostatak tekućine u kojoj se kuhala tjestenina i ispunjena je škrobnatim, slanim dobrim sastojcima. Iako može izgledati mutno i prljavo, ove su tvari ključ uspješnog umaka i lijepog jela s tjesteninom.

Što učiniti s vodom od tjestenine?

Nakon završetka kuhanja tjestenine izvadite je iz lonca pomoću kliješta ili vilice za tjesteninu, tako da vam voda ostane na dnu posude. Na taj način možete uštedjeti koliko god želite vode. Zatim dodajte umak u lonac s vodom i promiješajte, a zatim dodajte tjesteninu. Sadržaj škroba dodaje svilenkasto bogatstvo vašem umaku, a sadržaj soli dodaje dodatni okus.

Škrob djeluje i kao sredstvo za zgušnjavanje. Ovaj je trik ono što odvaja prosječna jela od tjestenine od divnih, složenih jela u vašem omiljenom talijanskom restoranu. Savršen je za jednostavne umake kao što je ‘cacio e pepe’, a još je bolji u sporo krčkastom, mesnatom raguu.

Izvor: rd.com